Ondergrondse poortopener

Ondergrondse poortopener

Een ondergrondse poortopener is een type poortautomatisering waarbij de motor en andere onderdelen onder de grond worden geplaatst. Dit maakt de poortopener onzichtbaar, wat een esthetisch voordeel kan zijn.

Voordelen van ondergrondse poortopener

Ondergrondse poortopener

Er zijn verschillende voordelen aan ondergrondse poortopeners:

  • Esthetisch voordeel: Ondergrondse poortopeners zijn onzichtbaar, wat een esthetisch voordeel kan zijn. Dit is vooral handig als je een poort hebt die een belangrijke rol speelt in de uitstraling van je woning of bedrijf.
  • Beveiliging: Ondergrondse poortopeners zijn minder gevoelig voor vandalisme dan bovengrondse poortopeners. Dit komt omdat de motor en andere onderdelen onder de grond zijn geplaatst en dus minder zichtbaar zijn.
  • Gemak: Ondergrondse poortopeners zijn gemakkelijk te installeren. Dit komt omdat de motor en andere onderdelen onder de grond worden geplaatst en dus niet op de poort zelf hoeven te worden bevestigd.

Lees ook: Sierpoort op maat

Soorten ondergrondse poortopeners

Ondergrondse poortopener

Er zijn verschillende soorten ondergrondse poortopeners verkrijgbaar. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Lineaire openers: Lineaire openers zijn de meest populaire soort ondergrondse poortopeners. Ze zijn geschikt voor draaipoorten en schuifpoorten.
  • Knikarmopeners: Knikarmopeners zijn geschikt voor draaipoorten. Ze zijn iets steviger dan lineaire openers en kunnen grotere openingen afsluiten.

Lees ook: Sierpoort kopen

Bepalen of ondergrondse poortopener geschikt is

Als je overweegt om een ondergrondse poortopener te kopen, is het belangrijk om te bepalen of deze geschikt is voor jouw situatie. Hier zijn een paar factoren om rekening mee te houden:

  • Type poort: Ondergrondse poortopeners zijn geschikt voor draaipoorten en schuifpoorten.
  • Openingsbreedte: Ondergrondse poortopeners zijn geschikt voor openingen tot een bepaalde breedte.
  • Gewicht van de poort: Ondergrondse poortopeners moeten sterk genoeg zijn om de poort te openen en te sluiten.

Installatie van ondergrondse poortopener

De installatie van een ondergrondse poortopener is een klus die je het beste kunt laten doen door een professional. De professional zal de opening voor de motor en andere onderdelen uitgraven en de motor en andere onderdelen installeren.

Ondergrondse poortopeners zijn een goede optie als je op zoek bent naar een esthetisch verantwoorde en betrouwbare manier om je poort te automatiseren.

Lees ook: Luxe inrijpoort in Papendrecht