Voordelen houtlook tuinhekwerk

Voordelen houtlook tuinhekwerk

Ben jij op zoek naar een nieuw tuinhekwerk, maar weet je niet zo goed wat je wilt? Misschien is houtlook wel iets voor jou! In dit blogartikel ga ik je vertellen over de voordelen van een houtlook tuinhekwerk.

Wat is een houtlook tuinhekwerk?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat een houtlook tuinhekwerk precies is. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt een houtlook hekwerk op een hekwerk gemaakt van hout, maar is het in werkelijkheid gemaakt van kunststof of aluminium. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van een hekwerk van echt hout.

Nauwelijks onderhoud

Voordelen houtlook tuinhekwerk

Ten eerste is een houtlook tuinhekwerk veel onderhoudsvriendelijker dan een hekwerk van echt hout. Een houten hekwerk moet regelmatig worden behandeld met verf, lak of beits om het hout te beschermen tegen weersinvloeden en om verkleuring te voorkomen. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Een houtlook hekwerk daarentegen hoeft vrijwel niet te worden onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe het hekwerk schoonmaken met water en zeep en je hebt er geen omkijken meer naar.

Lees ook: Sierhekwerk onderhoud

Gaat langer mee

Een ander voordeel van een houtlook tuinhekwerk is dat het veel duurzamer is dan een hekwerk van echt hout. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal en heeft dus een beperkte levensduur. Het kan gaan rotten of worden aangetast door insecten, waardoor het hekwerk na verloop van tijd moet worden vervangen. Een houtlook hekwerk daarentegen gaat veel langer mee. Het materiaal is veel sterker en kan niet worden aangetast door insecten of weersinvloeden. Hierdoor hoef je het hekwerk veel minder vaak te vervangen en bespaar je op de lange termijn dus flink wat kosten.

Lees ook: Sierhek leverancier

Ziet er uit als een houten tuinhekwerk

Voordelen houtlook tuinhekwerk

Maar wat misschien wel het grootste voordeel is van een houtlook tuinhekwerk, is dat het eruitziet als een hekwerk van echt hout. Veel mensen vinden de warme en natuurlijke uitstraling van hout namelijk erg mooi, maar willen niet de nadelen ervan. Met een houtlook hekwerk heb je de voordelen van kunststof of aluminium, maar de uitstraling van echt hout. Hierdoor kun je toch genieten van een natuurlijke en sfeervolle tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud of duurzaamheid.

Voordelen houtlook tuinhekwerk

Maar dat is nog niet alles! Een houtlook tuinhekwerk heeft namelijk nog meer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld ook veel veiliger dan een hekwerk van echt hout. Houten hekwerken hebben namelijk vaak scherpe randen en splinters, waardoor je jezelf kunt verwonden als je erlangs loopt. Een houtlook hekwerk daarentegen is volledig glad en heeft geen scherpe randen of splinters. Hierdoor is het veel veiliger, vooral als je kleine kinderen of huisdieren hebt die graag in de tuin spelen.

Eenvoudige plaatsing

Daarnaast is een houtlook tuinhekwerk ook veel makkelijker te plaatsen dan een hekwerk van echt hout. Houten hekwerken moeten namelijk op maat worden gezaagd en vervolgens worden gemonteerd. Dit kost vaak veel tijd en kan lastig zijn als je geen ervaring hebt met klussen. Een houtlook hekwerk daarentegen is veel makkelijker te plaatsen. Het materiaal is op maat gemaakt, waardoor je het hekwerk eenvoudig op maat kunt maken en kunt monteren. Hierdoor kun je het hekwerk zelf plaatsen en bespaar je flink wat kosten op de installatie.

Lees ook: Sierhekwerken op maat

Nadelen houtlook tuinhekwerk

Maar is een houtlook tuinhekwerk dan echt zo perfect? Helaas zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo kan een houtlook hekwerk bijvoorbeeld gevoelig zijn voor krassen. Als je bijvoorbeeld met een scherp voorwerp langs het hekwerk schraapt, kan er een kras ontstaan. Dit is natuurlijk niet fijn als je graag een mooi en strak hekwerk wilt behouden. Daarnaast kan een houtlook hekwerk ook minder goed tegen extreme hitte of kou.

Houtlook tuinhekwerk kopen

Al met al zijn er dus veel voordelen aan een houtlook tuinhekwerk, maar moet je ook rekening houden met een aantal nadelen. Of een houtlook hekwerk geschikt is voor jouw tuin, hangt af van verschillende factoren, zoals jouw persoonlijke smaak en budget, de locatie van je tuin en het gebruik van het hekwerk. Het is daarom altijd verstandig om je goed te laten informeren en adviseren voordat je een keuze maakt.

In onze webshop vind je diverse soorten houtlook tuinhekwerk die je eenvoudig online kunt bestellen. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.

Lees ook: Sierhekwerk inlooppoort