balustrade op Erker

5 voordelen van een balustrade op je erker

Een balustrade is een verticale constructie die wordt gebruikt om een terras, balkon of andere plek af te schermen. Een balustrade op je erker kan een aantal voordelen hebben.

Veiligheid

Een balustrade biedt veiligheid. Ze voorkomt dat je of iemand anders van de erker valt. Dit is vooral belangrijk als je kinderen of huisdieren hebt.

Een balustrade moet voldoen aan de eisen van de Bouwverordening. Deze eisen zijn bedoeld om de veiligheid te waarborgen. De balustrade moet minimaal 1 meter hoog zijn en de spijlen mogen maximaal 12 centimeter uit elkaar staan.

Privacy

balustrade op Erker

Een balustrade kan privacy bieden. Ze kan je beschermen tegen pottenkijkers. Dit is vooral handig als je in een drukke buurt woont.

Een balustrade kan je een gevoel van veiligheid en privacy geven. Je kunt er lekker relaxen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je gezien wordt.

Lees ook: Hekwerk op erker

Stijl

Een balustrade kan de stijl van je huis verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten balustrades verkrijgbaar, dus je kunt er zeker een vinden die past bij de stijl van je huis.

Balustrades kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling, metaal is strak en modern en kunststof is onderhoudsvriendelijk.

Bescherming

Een balustrade kan je erker beschermen tegen weersinvloeden. Ze kan ervoor zorgen dat de wind en regen niet op je erker terechtkomen. Dit kan de levensduur van je erker verlengen.

Een balustrade kan je erker beschermen tegen de elementen. De wind en regen kunnen je erker beschadigen, maar een balustrade kan dit voorkomen.

Lees ook: Wettelijke hoogte balkonhek

Onderhoud

Een balustrade is relatief onderhoudsvriendelijk. Ze hoeven slechts af en toe geschilderd of gecoat te worden om hun mooie uitstraling te behouden.

Balustrades van hout of metaal moeten regelmatig worden onderhouden om te voorkomen dat ze gaan rotten of roesten. Kunststof balustrades zijn onderhoudsvriendelijker en hoeven slechts af en toe schoon te worden gemaakt.

Conclusie

Een balustrade op je erker kan een aantal voordelen hebben. Het is een veilige, privacy-versterkende, stijlvolle en onderhoudsvriendelijke manier om je erker af te schermen.

Lees ook: Balkon op uitbouw