Dubbele poort voor tuin

Dubbele poort voor tuin: De perfecte toegang tot jouw buitenruimte

Een dubbele poort is een prachtige en praktische toevoeging aan jouw tuin. Het zorgt voor een brede en uitnodigende toegang tot je buitenruimte, en geeft je tuin een extra dimensie van stijl en karakter.

Verschillende soorten dubbele poorten

Er zijn diverse soorten dubbele poorten beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Enkele populaire opties zijn:

 • Sierpoorten: Sierpoorten zijn gemaakt van sierlijke materialen zoals smeedijzer of hout, en geven je tuin een klassieke of romantische uitstraling.
 • Looppoorten met hout: Houten looppoorten zijn een populaire keuze voor tuinen met een natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen.
 • Stalen looppoorten: Stalen looppoorten zijn modern en strak, en bieden een hoge mate van veiligheid. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

Lees ook: Sierhekwerk en poorten in Limmen

De voordelen van een dubbele poort

 • Brede toegang: Een dubbele poort biedt een brede toegang tot je tuin, waardoor je gemakkelijk met grote objecten zoals tuinmeubelen of grasmaaiers naar binnen kunt.
 • Uiterlijk: Een dubbele poort is een echte eyecatcher en geeft je tuin een unieke uitstraling.
 • Veiligheid: Dubbele poorten, met name die van staal, bieden een hoge mate van veiligheid en kunnen je tuin helpen te beveiligen tegen indringers.
 • Privacy: Dubbele poorten kunnen je tuin meer privacy geven, door te zorgen dat er niet direct in je tuin gekeken kan worden.

Lees ook: kosten sierpoorten

Tips voor het kiezen van een dubbele poort

 • Bepaal je budget: Dubbele poorten zijn er in diverse prijsklassen. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven voordat je je keuze maakt.
 • Kies de juiste stijl: Kies een poort die past bij de stijl van je tuin en woning.
 • Bepaal de gewenste functionaliteit: Wil je een poort die vooral praktisch is, of wil je een poort die ook een esthetische functie heeft?
 • Let op de afmetingen: Zorg ervoor dat de poort de juiste afmetingen heeft voor je tuin.

Dubbele poort laten plaatsen

Wil je een dubbele poort laten plaatsen? Dan kun je dit zelf doen, of je kunt dit laten doen door een professioneel hekwerkbedrijf.

Zelf een dubbele poort plaatsen

Als je handig bent, kun je zelf een dubbele poort plaatsen. Er zijn diverse online handleidingen beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

Lees ook: Stalen sierpoort in Emmeloord

Een professioneel hekwerkbedrijf inhuren

Als je liever de plaatsing van de dubbele poort uitbesteedt, kun je een professioneel hekwerkbedrijf inhuren. Zij hebben de expertise en ervaring om de poort vakkundig te plaatsen.

Hekwerkbedrijf

Er zijn diverse hekwerkbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van dubbele poorten. Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven om de beste prijs te vinden.

Geniet van jouw nieuwe dubbele poort!

Een dubbele poort is een prachtige en praktische toevoeging aan je tuin. Met de juiste keuze en plaatsing, kan je jarenlang genieten van je nieuwe poort.