tuinpoort op maat laten maken

Tuinpoort op maat laten maken: De finishing touch voor je droomtuin

Een tuin zonder poort is als een huis zonder deur: onafgemaakt en onpraktisch. Maar met de juiste poort kan je je tuin omtoveren tot een prachtige en veilige oase. Ben je op zoek naar een unieke en stijlvolle poort die perfect aansluit bij jouw wensen? Dan is een tuinpoort op maat laten maken wellicht de perfecte oplossing voor jou.

Waarom kiezen voor een tuinpoort op maat?

tuinpoort op maat laten maken

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een tuinpoort op maat:

 • Uniek ontwerp: Met maatwerk creëer je een poort die perfect aansluit bij jouw wensen en stijl. Je kunt kiezen uit diverse designs, patronen en materialen, waardoor je een poort hebt die echt een eyecatcher is.
 • Perfecte pasvorm: Een maatwerk poort wordt op maat gemaakt voor jouw tuin. Hierdoor sluit het perfect aan en is er geen sprake van lelijke kieren of openingen.
 • Hoge kwaliteit: Maatwerk tuinpoorten worden gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een duurzame investering doet.
 • Functioneel: Naast de esthetische waarde, kan een tuinpoort ook een praktische functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde brievenbus of een hondenluik.
 • Veiligheid: Een tuinpoort kan zorgen voor extra veiligheid rondom je tuin. Dit is vooral belangrijk wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt.
 • Waardeverhogende factor: Een mooie tuinpoort kan de waarde van je woning verhogen.

Lees ook: Inrijpoort kopen

Welke materialen zijn er beschikbaar?

Er zijn diverse materialen beschikbaar voor maatwerk tuinpoorten. De meest populaire opties zijn:

 • Metaal: Metaal is een sterke en duurzame optie die in diverse kleuren en designs verkrijgbaar is. Denk bijvoorbeeld aan tuinpoorten van aluminium, staal of smeedijzer.
 • Hout: Hout geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan je tuin. Populaire houtsoorten voor tuinpoorten zijn douglas, eiken en vuren.

Lees ook: Voordelen looppoorten van staal

Hoe werkt het proces van maatwerk?

tuinpoort op maat laten maken

Wanneer je kiest voor een maatwerk tuinpoort, verloopt het proces typically als volgt:

 1. Intakegesprek: Je hebt een intakegesprek met een specialist om je wensen en ideeën te bespreken.
 2. Ontwerp: De specialist maakt een ontwerp op basis van jouw wensen en de kenmerken van je tuin.
 3. Offerte: Je ontvangt een vrijblijvende offerte met de kosten van de poort.
 4. Productie: De poort wordt op maat gemaakt in de werkplaats van de specialist.
 5. Plaatsing: De specialist plaatst de poort vakkundig in jouw tuin.

Tips voor het maken van de juiste keuze

Wanneer je kiest voor een maatwerk tuinpoort, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Bepaal je budget: De kosten van een maatwerk tuinpoort variëren afhankelijk van het materiaal, design, de afmetingen en de functionaliteit. Bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven, zodat je een gerichte keuze kunt maken.
 • Doe je research: Laat je inspireren door online foto’s en bekijk verschillende aanbieders van tuinpoorten. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je prijzen vergelijken.
 • Maak een moodboard: Maak een moodboard met afbeeldingen van de stijl die je voor ogen hebt. Dit helpt je om je ideeën te communiceren met de specialist.
 • Vraag om advies: Schakel een specialist in om je te adviseren over de beste optie voor jouw situatie.

Conclusie

Een tuinpoort op maat laten maken is een prachtige manier om je tuin te verfraaien en te beveiligen. Met de talloze mogelijkheden is er voor ieder wat wils. Door rekening te houden met je budget, wensen en stijl, creëer je een unieke poort waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Lees ook: Looppoort klassiek op maat gemaakt